Devlet Destek Kredileri | Devlet Hibe Destekleri 2018

Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar

Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar

Her bankanın müşterilerine hesap açılışı sırasında tanımlamış olduğu bir hesap numarası vardır. Genelde bu numaralar ilgili bankanın hesap cüzdanı ve Atm kartı olarak adlandırdığımız bankamatik kartının üzerinde yer almaktadır. Kartın üzerinde yer alan bir çok rakam bulunduğu için kullanıcılar bazen içinden çıkamıyor olsa da, bu yazımız da hesap numarasının nerede yazdığına dair bilgiler paylaşacağız.

Banka Kartı Nedir

Günümüzün gelişen teknolojilerine en hızlı ayak uyduran bankalar olsa gerek. Bir çok konuda müşterilerine hızlı güvenilir bir şekilde bankacılık işlemlerini yapabilmeleri adına imkan sunmaktadır. Banka kartı bir kişinin herhangi bir bankadan hesap açılışı sonrasında bankanın müşterisine sunmuş olduğu Atm kartıdır. Bankada mevcutta bir hesabınız yok ise banka kartı sahibi olmazsınız. Bu yüzden bankacılık işlemi yapmak istediğiniz ilgili bankadan vadesiz hesap açılışı yaptırmanız yeterli olacaktır.

Bankamatik Kartın Özellikleri Nelerdir

Bankamatik kartı bankalarda vadesiz hesapları bulunan kişilere banka tarafından verilmektedir. Atm kartının asıl amacı ise para çekme para yatırma işlemlerinizi banka şubeleri haricinde Atm’lerden 7/24 yapabilme imkanı sunmaktadır. Ayrıca bankamatik kartınız yanınızda ise hesabınızın müsait olması durumunda yanınızda nakdiniz olmasa da istediğiniz yerde kartınızın şifresi ile işlem yapabilirsiniz.

Banka kartlarını kredi kartlarından ayıran en belirgin unsur ise kredi kartında bulunan para bankanın sizlere tanımlamış olduğu limitidir. Bu bakiye üzerinden harcama yaptığınızda kredi kartınızın son ödeme tarihi geldiğinde ilgili karta ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Atm kartlarında ise banka sizlere herhangi bir limit tanımlaması yapmaz. Yani harcama yapmış olduğunuz tutarı cebinizdeki nakitten harcamış gibi düşünebilirsiniz.

Bankamatik kartları ile aynı kredi kartında olduğu gibi İnternet üzerinden alışveriş veya market ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun için kartınızın şifresini bilmeniz yeterli olacaktır. İnternet alışverişlerinizde kullanmak istiyorsanız da, Bankamatik kartınızın ön yüzünde olan kart numarasını alışveriş yapmış olduğunuz sitedeki ilgili ekrana giriniz. Daha sonra kartınızın son kullanma tarihi ve CVV kodu yani güvenlik kodunu girerek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Bazı durumlarda bankalar işlem güvenliğiniz nedeni ile alışverişlerinizi tamamlamak için banka sistemine kayıtlı olan cep telefonunuza kısa mesaj gönderebilir. Bu mesajda bulunan şifreyi ilgili bölüme girip işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Banka Kartı Hesap Numarası

Hesap numarası bazı bankamatik kartında yazmaz. Bu durumda ilgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Banka kartları üzerinden hesap numarasının yanı sıra kart numarası da yer almaktadır. En çok birbirine karıştırılan bu numaraların birbirlerinden tamamen bağamsız olduğunu belirtmek isterim.

Örneğin; İş bankası bankamatik kartının üzerinden banka kart numarası, hesap numarası, müşteri numarası gibi bilgiler yer almaktadır. Fakat garanti, teb, akbank gibi bankaların Atm kartları üzerinde hesap numarası yer almamaktadır.

Bankaların hesap numaraları genelde 7 haneden oluşmaktadır. İş bankası bankamatik kartı üzerinde hesap no: 1234567 şeklinde açıkça yazmaktadır.

Banka Kartı Hesap Numarası Ne işe Yarar

Ülkemizde İ ban numarası kullanılmadan önce aktif olarak hesap numaraları kullanılarak para transfer işlemleri yapılmaktaydı. 2009 Yılında alınan bir karar ile İ ban kullanımı zorunlu hale getirildi. Bu sayede bir kişi para göndermek istediğini de ilgili bankanın şube kodunu hesap numarasını ayrı ayrı girmeden 26 haneli olan İ ban girerek ödeme yapabilmektedir.

Banka kartları üzerinde yer alan hesap numaraları, sizlerin vadesiz hesabına bağlı olduğu için gelen para transferi direk olarak hesabınıza yansıyacaktır. Örneğin; A bankasının hesabını kullanıyorsunuz ve bir tanıdığınız sizlere para gönderecek, fakat siz İ ban numaranızı bilmiyorsunuz. Bu gibi durumlarda bankamatik kartınızın üzerinde yer alan 7 Haneli hesap numaranızı ve ilgili bankanın şube kodunu göndererek ad soyad bilgilerinizi verip ödemeyi hesabınıza geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bankamatik hesap No Öğrenme

Hesap numaraları her bankanın bankamatik kartları üzerinden yer almayabilir. Bu durumda bankanın çağrı merkezi yetkilisine ulaşım sağlanır ve güvenlik adımlarından geçilir. Daha sonra sesli yanıt sistemi veya müşteri hizmet yetkilisinin vermiş olduğu hesap no bilgilerini not alabilirsiniz.

IBAN numarası nerede yazar?

Bankamatik kartınızın üzerinden kart numarası, hesap numarası gibi bilgiler yer almaktadır. Eğer İ ban numaranızı öğrenmek istiyorsanız bunun bir kaç yöntemi olduğunu belirtmek isterim.

Öncelikle İ ban numarasını öğrenmek istediğiniz bankanın İnternet şubesini kullanıyorsanız kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapınız. Daha sonra hesaplarım kısmına geldiğinizde TR ile başlayan i ban numaranızın yer aldığını görebilirsiniz. Bunu not edebilir veya cep telefonunuz üzerinden ilgili kişiye gönderebilirsiniz.

Müşteri Hizmetlerini Arayarak İ Ban Öğrenme: İnternet bankacılığı veya mobil uygulama kullanmıyorsanız, tek bir çareniz var o da ilgili bankanın müşteri temsilcisi ile görüşmek olacaktır. Arama yapmadan önce yanınızda bir not defteri ve kalem bulundurursanız İ ban numaranızı not alabilirsiniz.

İ ban numaraları 26 haneli olduğundan banka kartları üzerinden yer almaz. Bunun bir diğer nedeni ise bankanın müşteri güvenliği nedeni ile i ban numarasını kart üzerinden açıkça belirtmez. Çalınma ve kaybolma durumlarına karşı güvenlik önlemli diyebiliriz.

Ziraat Bankası Hesap Numarası Kaç Haneli?

Ziraat Bankası hesap numarası 8 haneden şube kodu ise 4 haneden oluşmaktadır. Buna göre Ziraat bankası banka kart üzerinde yer alan ilk 4 hane şube kodunu temsil eder. Sonraki kısımda bulunan 8 haneli sayı ise hesap numaranızı temsil etmektedir. Para transferi işleminizi tamamlamak için bu bilgiler yeterli olacaktır. Fakat transfer işlemini yapmadan önce ilgili ekran sizlere para göndereceğiniz kişinin ad soyad bilgisini görüntüler. Bu bilgileri teyit etmeden para gönderme işleminizi tamamlamayın.

Garanti Bankası Hesap Numarası Kaç Haneli?

Garanti bankası hesap numarası 7 haneden oluşurken, şube kodu ise 4 hanedir. 1234 – 1234567 <–< Buradaki kısımda bulunan ilk dört hane garanti bankasının hesabınızın bulunduğu şube kodudur. Sonraki kısımda bulunan 7 haneli sayı ise sizlerin hesap numarasıdır. Tarafınıza para göndermek isteyen kişilere şube kodu ve hesap numaranızı vermeniz yeterli olacaktır.

Kartınızın üzerinde bu bilgiler yer almıyor ise garanti bankası müşteri temsilcisi numarası olan 444 0 333 tuşlayarak bankamatik kartınızın hesap numarasını öğrenebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.