Devlet Destek Kredileri | Devlet Hibe Destekleri 2018

Bankadan İcra Geldi Ne Yapmalıyım

Bankadan İcra Geldi Ne Yapmalıyım

İcra memurların banka borçlarından dolayı kapınızı çalması durumunda neler yapabilirsiniz bu yazımızda sizler için araştırma yaptık. Öncelikle evinize icra gelmesi için bir çok neden olabilir. Kefillik durumu, banka borçlarının ödenmemesi, Trafik cezası ve buna bağlı kurum borçlarınızın ödenmemesi gibi durumlarda, banka tarafından icra takibi başlatılabilir. Peki bu gibi durumlarda ne yapabiliriz kısaca bahsedelim.

Banka Borçları İcra Takibi Nasıl Başlar

Bir çok devlet bankası ve özel banka müşterilerine uygun faiz oranlarında kredi imkanı sunmaktadır. Vatandaşlarımız ise imkanları dahilde ödeme koşullarını göz önünde bulundurarak kredi başvuru yapmaktadır. Her şey yolunda giderken bir anda işlerinizin ters gitmesi veya iş yerinizden ayrılma gibi sorunlarla karşılaştığınız da ise, kredi borcunuzu ödemekte zorlanabilirsiniz. Bu gibi durumlarda bankalar sizden alacakları borçları tahsil etmek için yasal takip başlatacaktır.

Bankalara olan kredi veya kredi kartı gibi borçlarınızı ödememe durumunda merkez bankası tarafından kara listeye alınırsınız. Daha sonra borcunuzun bulunduğu banka sizlere yasal takip başlatır. Banka müşterisinden alacak olan miktarı tahsil edemediğinde takibini sağlaması için bir avukat görevlendirir. Üç ay ödeme yapmamanız durumunda başlayacak olan yasal takip ile birlikte sizin tek muhatabınız bankanın avukatı olacaktır.

Yasal Sürecin Sonuçları Nelerdir?

Yasal takibi alınmış bir kişi borçlarının tamamını kapatmış olsa dahi, merkez bankasında kara listeye alınacağı için 5 yıl boyunca kredi çekme olasılığı oldukça düşük olacaktır.

  • Merkez bankası tarafından kara listeye alınırsınız.
  • İcra takibi başlatıldığında, bankacı siciliniz bozulmuş olur.
  • Kredi notunuz bu durumdan olumsuz etkilenir.
  • Beş yıl boyunca kredi çekemez ve kredi kartı talebinde bulunamaz.
  • Banka hesabınızda olan bir miktar var ise tutarına bakılmaksızın banka tarafından bloke konulur.
  • Sigortalı bir işte çalışmanız durumunda maaşınızın belli bir kısmına el konulur.

İcradan Nasıl Kurtulurum

Herhangi bir borcunuzdan dolayı icralık olmanız durumunda hakkınızda yasal takip başlatılmış olur. Bu gibi durumlarda banka sizlerden borcunuzu ödemeniz için sık sık iletişime geçecektir. Sizlerin borcunuzu ödememesi durumunda ise yasal takip süreciniz devam ederek icra işlemleri başlatılacaktır. Üzerinize kayıtlı olan herhangi bir gayrimenkul veya araba vs olması durumunda icra yolu ile satışı istenecektir. Herhangi bir mal olmaması durumunda ise sigortalı olarak bir işiniz var ise maaşınızın belli bir kısmına el koyacaktır.

İcra takibinde olan bir kişi nasıl bu durumdan kurtulur kısa bunlardan bahsedelim. Öncelikle etrafınızdaki söylentilere fazla kulak asmayınız. Banka borcunuzu kapatma durumunuz var ise tamamen ödeyip kurtulmanız banka siciliniz ve yasal süreç için en doğru karar olacaktır. Maddi imkanınız yok ise bankanın avukat ile görüşüp borcu taksitlendirme talebinde bulunabilirsiniz. Fakat banka avukatı ile herhangi bir taahhüt yaptığınızda borcunuzun taksitlerini ödememeniz durumunda hapis cezası alacağınızı bilmenizi isterim. Bu yüzden ödeme gücünüz yok ise banka avukatı ile herhangi bir taahhüt yapmayınız.

İcra takibi başlatılmadan önce kredi kartı ve kredi borçlarınızı yapılandırabilirsiniz. Bunun için bir kaç bankanın kredi yapılandırma faiz tutarlarına göz atabilirsiniz.

Örneğin; Toplamda 3 krediniz var ve siz aylık 1500 tl ödüyorsunuz. Böyle bir durumunda üç bankada olan krediyi kapatarak borçlarınızı bir araya toplamış ve ödeyeceğiniz faizden indirim sağlamış olursunuz.

İcra Borcum Yüzünden Hapse Girer miyim

İcralık olanların sayısı her geçen yıl artış gösterirken icra dosyaları da artık hızla artış göstermektedir. Borcu olan bir kişinin borcunu ödememesi durumunda Hapis cezası ile cezalandırılır mı bundan bahsedeceğiz. Öncelikle bankalar müşterilerini korkutma amaçlı hapis cezanız vardır gibi açıklamalarda bulunuyor olsa da, bir kişi borcu yüzünden icra takibi başlatılmış olsa da, sırf bu borcu ödemediği için Hapis cezası verilmez.

Anayasa 38. Madde Suç Ve Ceza: Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirmemesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.

Hangi Durumlarda Hapis Cezası Alırız

Kredi borçlarınızı ödememeniz durumunda hapis cezası almazsınız. Fakat banka avukatı ile herhangi bir icra taahhüdü sözleşmesi yapmanız durumunda bunu ihlal etmemeniz gerekmektedir.

Örneğin; A bankasına 10.000 Tl borcunuz var. Siz bu borcu ödemeniz ve banka avukatına bu borcu 12 ay taksit yaparsanız ben size aylık öderimşeklin de taahhüdü verdiniz. Bu gibi durumlarda borcunuzu yani gelen taksitlerinizi mutlaka ödeyiniz. Taksitlerinizi ödememeniz durumunda Borçlunun ödeme şartını ihlali göz önünde bulundurulur ve 3 ay tazyik hapis cezası alırsınız.

Siz siz olan ödeme imkanınız olmaması durumunda banka avukatları ile herhangi bir sözleşme yapmayınız.

İcra Borcunun Kapatılması Ve Sicilin Temizlenmesi

Banka borçlarınızdan dolayı kesinleşen borç miktarını yatırmanız durumunda yasal işlemler durdurulacaktır. Fakat 3 ay ödeme yapmadığınız ve yasal takibe düştüğünüz için merkez bankası tarafından kara listeye alınırsınız. Borcunuzu ödemiş olmanız sicilinizin düzeleceği anlamına gelmez. Yasal takip başlatılan bir kişi borcun tamamını ödemiş olsa da, banka sicilinin tamamen temizlenmesi 5 yıl sürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.