Devlet Destek Kredileri | Devlet Hibe Destekleri 2018

Maaş Kartı Nasıl Yenilenir

Maaş Kartı Nasıl Yenilenir

Maaş kartı yenileme işlemleri nasıl yapılır? Banka hesaplarından para çekmenin en kolay yolu maaş kartını kullanmak diyebiliriz. Ülkemizde milyonlarca kişi, maaşlarının bağlı olduğu bankanın maaş kartlarını kullanarak hesaplarına yatan parayı 7/24 çekebilmektedir. Emeklikler, Kamu çalışanları ve Özel işletmeler personellerinin maaşlarını maaş hesabı olarak adlandırılan ilgili banka hesabına maaş ödemesi yaparlar. Bağlı bulunduğu işletmenin yatırdığı maaşı ise, kendisine verilen bankamatik kartı ile, ilgili Atm’lerden çekebilmektedir.

Belli bir kapasitenin üzerinde işçi çalıştıran işletmeler, ödeme kolaylığı açısından çalışanlarının ödemesini bankalar aracılığı ile yapar. Her işletme maaş ödemesi için farklı bankalar ile anlaşma yapabilir. İşletmenin personelleri ise maaş günü geldiğinde ödemelerini işletmenin ödeme yaptığı maaş hesaplarından alırlar.

Maaş Kartı Nedir?

Maaş kartlarını genelde ülkemizde büyük firma çalışanları, kamu kurumları çalışanları ve emeklilere verilen Atm kartlarıdır. Bu kart ile hesabınıza maaş ödemesi yapıldığında haftanın yedi günü istediğiniz saatte işlem yapabilirsiniz. Maaş kartı sayesinde şubelerde sıra beklemeden hesabınızdan para çekme ve yatırma, havale eft ve bir çok bankacılık işlemlerini güvenilir ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Maaş Hesabı Nasıl Açılır?

Maaş hesabı açılış işlemleri, çalışmış olduğunuz ilgili kurum veya özel şirketin anlaşmalı bankaları aracılığı ile yapılmaktadır. Özel şirketler personel alımı sırasında başvuru için gerekli evraklar talep eder. Ayrıca banka hesaplarının iletilmesini ister. Daha önce çalışmış olduğunuz bir banka var ise İban numarası isim soy isim çıktısı alıp iletebilirsiniz. Daha önce maaş hesabı açılmamış ise, işletmenizin sizlere önermiş olduğu banka şubelerine giderek adınıza yeni bir banka hesabı açtırabilirsiniz. Hesap açılışları sadece banka şubeleri aracılığı ile yapılmaktadır.

Maaş Kartı Yenilemesi Nedir


Bankalar maaş müşterilerine hesaplarından para çekebilmeleri için Maaş kartı verirler. Bu maaş kartları ile ilgili bankanın Atm’leri üzerinden para çekme ve bir çok bankacılık işlemi yapılabilmektedir. Banka şubelerinden verilen maaş kartlarının son kullanma tarihleri vardır. Maaş kartınızın üzerinde yer alan ay ve yıl olarak gösterilen son kullanma tarihlerinin geçmesi durumuda, kartınızla işlem yapmaya çalıştığınızda Atm kartınızı yutar veya işlem yapmaz.

Yenileme İşlemi: Bazı bankalar müşterilerinin kartlarının son kullanım tarihi dolmadan, banka sistemlerinde kayıtlı olan ev veya iş yeri adreslerine yeni maaş kartı gönderimi yapmaktadır. Bazı bankalarda ise, kart kullanıcısı olan kişinin bu süreci takip etmesi gerekmektedir.

Öneri: Bankamatik kartınızın son kullanım tarihinin dolmasına 1 ay kala, banka şubelerine giderek yeni maaş kartı talebinde bulunabilirsiniz.

Bankaların Maaş Kartları Yenileme Adımları (Tüm Bankalar)

Ziraat Bankası Maaş Kartı Yenileme: Ziraat bankası bankkart üzerinde son kullanma tarihi aa/yy şeklinde yer almaktadır. Mevcut bankamatik kartınızın üzerindeki tarihe bakarak, bölgenizde bulunan sizlere en yakın Ziraat bankası şubelerine giderek yeni maaş kartı talebinizi iletebilirsiniz.

Halk Bankası Maaş Kartı Yenileme: Devlet bankaları arasında yer alan halk bankasından milyonlarca emekli maaşını almaktadır. Halkbank maaş kart süresinin dolması sonucunda mağdur olmamak adına, kartınızın son kullanma tarihini inceleyerek halkbank şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Vakıfbank Maaş Kartı Yenileme İşlemi: Vakıf bank bankomat kart üzerinde ad soyad bilgilerinizin altında yer alan son kullanma tarihinizi inceleyeniz. Son kullanma tarihinizin yaklaşmış ise, hafta içi vakıfbank şubeleri aracılığı ile yeni maaş kartı talebinde bulunabilirsiniz.

Finansbank Maaş Kartı Yenileme: Sizlerde maaşınızın Qnb finansbank aracılığı ile alıyorsanız, kart kullanım süreniz dolmadan yeni maaş kartı taleplerinizi iletebilirsiniz. Finansbank yeni maaş kartı talebinizi, bölgenizde bulunan finansbank şubelerinden veya müşteri hizmetleri numarası olan “0850 222 0900” tuşlayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Garanti Bankası Maaş Kartı Yenileme: Milyonlarca müşterisi bulunan garanti bankası, maaş müşterileri kart yenileme adımı için banka şubeleri ve müşteri hizmetlerini tercih edebilirler. Son kullanım tarihi dolan maaş kartınız ile garanti bankası Atm’lerinden işlem yapılamayacağını bilmenizi isterim. Müşteri hizmetleri Telefon: 444 0 333

İş Bankası Maaş Kartı Yenileme: Maaş hesabı olarak iş bankasını kullanıyorsanız, kartınızın son kullanım tarihi dolmadan, 0850 724 0724 arayarak yeni maaş kartı talebinde bulunabilirsiniz.

Akbank Maaş Kartı Yenileme: Sizlerde akbank aracılığı ile maaşınızı alıyorsanız, ikamet ettiğiniz il veya ilçeden akbank şubelerine başvurarak, yeni maaş kartınızı alabilirsiniz. Ayrıca akbank maaş kartı yenilemek için bir diğer adım olan müşteri hizmetleri numarası 444 2 525 aramanız yeterli olacaktır.

Maaş Kartı Yenilenmezse Ne Olur?

Kullanımı dolan maaş kartınızın yenilenmemesi durumunda, bankanın Atm’leri ile yapacağınız ilk işlemde ilgili Atm kart kullanımınızın dolması nedeni ile kartınızı geri vermeyecektir. Kartınızı geri almak için müşteri hizmetleri yetkilisine ulaşım sağladığınız da, kartınızın son kullanım süresinin dolduğunu ve Atm’nin de bu yüzden alı koyduğu ifadelerini kullanacaktır. Bu yüzden maaş hesabınızdan para çekme işlemlerinizin aksamaması adına, kartınızın son kullanım tarihi gelmeden yenileme işleminizi yaptırmalısınız.

Maaş Kartları Yenileme Ücreti Var Mı?

Süresi dolan maaş kartlarının yenileme işlemlerinde, kart basımı ve kurye ile adrese teslim gibi ücretlerin banka tarafından karşılanacağını bilmenizi isterim. Maaş kartlarının üzerinde yer alan son kullanma tarihinden önce kartınızı kaybetmeniz veya çaldırmanız durumun da, maaş hesabınızın bulunduğu banka ücret talep edebilmektedir. Bunun nedeni ise çaldırmış olduğunu veya kaybetmiş olduğunuz bankamatik kartının sorumluluğunun müşterinin kendisinde olmasından kaynaklanmaktadır.

Maaş Kartı Kullanım Süresi

Özel bankalar ve devlet bankaları kendilerinden maaş alan müşterilerine hesaplarından para çekebilmeleri için Maaş kartı verir. Bu kartın kullanım süresi 2 yıl ila 3 yıl arasında değişmektedir. Kartınızın üzerinde yazan ay ve yıl bölümüne bakarak kartınızın son kullanma tarihini öğrenebilirsiniz.

Maaş Kartı Son Kullanma Tarihi Öğrenme

Maaş kartlarında son kullanma tarihi isim soy isim bilginizin altında yer alan kart numaranızın altında yazmaktadır. Son kullanma tarihinizin silinmesi gibi durumlar ise, İnternet bankacılığı, Mobil uygulama veya bankanın müşteri hizmet yetkilisi aracılığı ile maaş kartı son kullanım tarihi bilgisine ulaşım sağlayabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.