Tüp Bebek Devlet Desteği Nasıl Alınır 2020

Tüp bebek tedavisinde devlet desteği alabilmek için Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kriterlere uygun olma şartı aranmaktadır. Dünyada bir çok ülkede Tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olan Aileler hızla artmaktadır. Uzmanların yapmış olduğu araştırmalar sonucunda ülkemizde normal yollarla hamile kalan kadın sayısı %15 gibi bir rakama tekabül etmektedir. Geriye kalan %85’lik kısımda ise tüp bebek tedavi yöntemlerine başvuru yapmaktadırlar.
Sayfa İçeriği
Her Yıl 80 İla 85 Bin Tüp Bebek Başvrusu
Ülkemizde her yıl 80 ila 85 bin arasında tüp bebek tedavisi olarak başvuru yapılmaktadır. Normal yollar ile hamiye kalamayan çiftler tüp bebek merkezlerinden gerekli tedaviler ve aşılama yöntemleri ile gebe kalabiliyorlar. Dünya sıralamasına bakacak olursak tüp bebek tedavi yöntemlerinde 7. Sırada yer almaktayız.
Tüp Bebek Nedir?
Tüp bebek işlemi tüp bebek merkezlerinde, Kadın yumurtasının laboratuvar ortamında alınması sonucunda, sperm ile döllenmesi sonucunda rahim içerisine tekrar yerleştirme işlemine denir. Bu işlem sadece Sağlık Bakanlığından gerekli izinler alınmış merkezler tarafından yapılabilmektedir.
Tüp Bebek Devlet Desteği
Tüp bebek tedavilerinin yüksek olması, dar gelirli Aileleri maddi açıdan zorlamaktadır. Durum böyle olunda Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar neticesinde, tüp bebek tedavisi görmek isteyen Ailelerin belirli kriterlere uygun olması sonucunda gerekli desteği alabilmektedirler.
Tüp Bebek Devlet Desteği Şartları Nelerdir?
Tüp bebek devlet desteği alabilmeniz için bazı şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Aşağıda madde halinde vermiş olduğumuz kriterlere uygun olmanız durumda sizlerde tüp bebek devlet desteği katkı payı oranından faydalanabilirsiniz.
- Yaş: Tüp bebek için bayanın yaşının alt sınırı 23, üst sınırı ise 40 olarak belirtilmiştir.
- Çocuk sahihi olmamak: Tüp bebek için devlet desteği alabilmeniz için aranan şartlara arasında daha önce çocuk sahibi olmamanız yer almaktadır. Çiftin evliliklerinden daha önce çocuklarının olmaması şartı aranmaktadır.
- En az 5 yıllık sigortar: Bu destekten faydalanmanız için evli olan çiftlerin 5 yıl boyunaca sigortalı bir işte çalışmış olması şartı aranmaktadır. 900 Gün prim şartı.
- Gebeliği devam ettirmesine engel olabilecek bir rahatsızlığının bulunmaması.
- Çiftin resmi olarak evli olması
- Heyet raporu alınması.
Tüp bebek tedavisi için başvuru yapmadan önce Çiftlerin yukarıda madde halinde verdiğimiz şartlara uygun olması ve Heyet raporunun olması gerekmektedir.
Tüp Bebek Heyet Raporu Nedir?
Tüp bebek raporu, normal yollar ile bebek sahibi olamayan çiftlerin, gerekli koşulları sağlaması durumunda, tüp bebek tedavisi için devletten destek alabilmeniz adına verilen rapordur.
Tüp Bebek Heyet Raporu Şartları
Tüp bebek tedavisi görmek ve bu tedaviye devlet desteği alabilmek için çiftlerden istenen heyet raporunu alabilmek için bazı kriterler bulunmaktadır.
- Normal yollar ile gebe kalamama.
- Tüplerin tıkalı olması: Cerrahi olarak tüplerin tıkalı olduğunun saptanması.
- Sperm sayısının düşük olması: 15 gün arayla sperm sayısının ölçümü sonucunda, sperm sayısının düşük olması veya sperm sayısının hiç olmamasına.
- Azalmış yumurta rezervinin olması.
Üniversite hastanesi veya devlet hastanelerine tüp bebek heyet raporu ile başvuru yapmanız durumunda, sizlerden yukarı vermiş olduğumuz kriterlere uygun olup olmadığınızın araştırması istenmektedir. Uygun olmanız durumunda, heyet raporu onaylanır ve tarafınıza teslim edilir.
Tüp Bebek Heyet Raporu Nereden Alınır?
Tüp bebek tedavisi görmek isteyen Aileler, yukarıda vermiş olduğumuz maddelerde yer alan gerekli olan koşulları sağlaması durumunda devlet desteği alabilirler. Sgk ile anlaşmalı olan Tüp bebek merkezlerinde tedavi görüp destek alabilmeniz için Heyet raporunuzun olması şartı aranmaktadır. Heyet raporunu ise Üniversite hastaneleri ve devlet hastanelerinden alabilirsiniz. Heyet raporu almanız için gerekli koşulara uygun olmanız gerekmektedir.
Tüp Bebek Tedavisi Devlet Desteği Evrakları
Tüp bebek tedavisi görmek ve bu tedaviye destek almak isteyen çiftlerden istenen evraklar aşağıda madde halinde verilmiştir.
- Tüp bebek Heyet raporu (Aslı)
- Tedavi görecek olan çiftlerin nüfus kayıt örneği (Vukuatlı)
- Sgk prim bordrosu
- Eşlere ait kimlik fotokobileri
- Evlilik cüzdanı fotokobisi
Tüp bebekte 2020 yılı devlet desteği ne kadar?
2020 yılı için tüp bebek devlet desteği alabilmek içib gerekli olan koşullar ve sizlerden istenen şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Bu gereksimleri karşılamanız durumunda toplamda tüp bebek desteği alabilmeniz için 3 hakkınız bulunmaktadır.
- 1. Tüp Bebek Denemesi : İlk tüp bebek denemenizde %30 devlet desteği.
- 2. Tüp Bebek Denemesi: İkinci tüp bebek denemenizde %25 devlet desteği.
- 3. Tüp Bebek Denemesi: Üçüncü tüp bebek denemenizde %20 devlet desteği.
2020 Tüp Bebek Fiyatları
Tüp bebek fiyatları hastane ve çiftin durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca tüp bebek tedavisi görmek istediğiniz merkeze görede fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Tüp bebek tedavisi maliyetlerinda çiftlerin yaş durumu ve bir çok faktör göz önünde bulundurulmaktadır.
2020 Yılı için tüp bebek fiyatları 10.000 TL ila 15.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
UYARI !!! Burada yazmış olduğumuz içerik tüp bebek devlet destekleri hakkında bilgilere yer vermektedir. Detaylı bilgileri tüp bebek merkezleri ve “0800 314 1 314” numarayı arayarak bilgi edinebilirsiniz.